31 Mayıs 2013 Cuma

Travian Kaydol


Tarayıcı tabanlı oyunlar içinde en uzun soluklu, sürekli güncellenen yapısı ve final savaşı ile online oyuncuların vazgeçemediği oyun tabi ki Travian’dır. Travian’ı benzerlerinden ayıran en önemli özelliği oyunla gerçek anlamda ilgilenen bir oyun yönetimi olmasıdır. Oyunun kendi yapısının verdiği avantajı da değerlendiren oyun yönetimi sürekli olarak oyunu geliştirmekte her yıl daha eğlenceli ve daha iyi bir oyun yapmaya çalışmaktadırlar.
Travian’da 3 farklı ırk mevcuttur. Bu 3 farklı ırk aslında 3 farklı oyuncu profili düşünülerek oluşturulmuş diyebiliriz. Oyuna çok zaman harcayabilecekler için Cermenler, az zaman harcayacaklar için Galyalılar ve ikisinin ortasında dengeli bir ırk isteyenler için Romalılar. Cermen ırkını seçen oyuncular “en iyi savunma, saldırıdır” felsefesini benimseyenler içindir. Galyalılar ise “yıkılmazsam, herkesi yıkarım” felsefesini benimser. Romalılar ise “Ying-Yang” felsefesini benimseyen, savunmam da saldırım da güçlü olsun diyen oyuncular içindir.
Oyunun amacı daha çok kaynak üretme, binaları en üst seviyede geliştirme, daha çok asker üretme, kahramanınızı güçlendirme, rakip köyleri işgal etme ile son final savaşı için güçlü ve aktif bir birlik oluşturma üzerinedir. Özellikle rakip köyleri işgal etmek için çok iyi strateji yapmanız gerekmektedir. Ya da benim gibi acımasız bir diplomat (savaşçı) iseniz, rakiplerinize gözdağı verebilir “bu köyünü bana verirsen diğer köylerine dokunmam” diyerek, gücünüzle daha kolay yoldan gelişebilirsiniz.


Oyunun en önemli püf noktası “merkez” köyünüzü tarlası (yiyecek) fazla olan ve etrafında yiyecek bonusu fazla olan bir köyü seçmenizdir. Ana köyünüzü diğer köylerinizdeki kaynaklarla besleyip, sürekli ordu üretmeniz en iyi taktiktir. Unutmayın Travian oyun sunucusu 1 yıllıktır. 1 yılın sonuna doğru açılan Wonder’ları en çabuk geliştiren ve koruyabilen birlik oyunun 1. si olacaktır. Travian’ın en güçlü özelliği “sonsuz” ve “süresiz” bir oyun yerine, sonlu ve 1. nin kim olacağının son dakikaya kadar belli olmamasıdır.
Travian’a kaydolmak için yapmanız gerekenler çok basittir. Kullanıcı adı, şifre ve kullandığınız (geçerli) bir e-posta adresi yazmanız yeterlidir. Sadece birkaç adımda Travian’ın eğlenceli dünyasına üye olup, oyun keyfinize başlayabilirsiniz.
Travian (+) Özellikleri: Tarayıcı tabanlı olması, Oyun dengelerinin iyi kurulması, Bir yıllık oyun deneyimi, İyi bir oyun yönetimi
Travian (-) Özellikleri: Hileye karşı önlem almada zorlanma


Travian Kaydol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder