17 Mayıs 2013 Cuma

Kadınlarda cinsel isteksizlik


Cinsellik nedir?
Cinsellik; bir dürtüdür, ikincil öneme sahip bir dürtüdür, amacı neslin devamını sağlamaktır.
Neden cinsellik yaşarız;
Üremek için yani soyumuzun devamı için;
Zevk ve haz duyduğumuz için;
İletişim, paylaşım duygusallık olduğu için; (aynı gezmeye gitmek, el ele tutuşup yürümek beraber çay kahve içmek gibi bir paylaşım, insanların bir birini tanımasıdır)
Nosyon olduğu için; yapılması gerekli olduğuna inandığımız bir şeydir, ne kadar çok sıklıkta yapılırsa o kadar iyi olduğu öğretilir veya öğrenilir. Neden  günde 3 ve 5 öğün yiyorum yeterlimi diye sormuyorsunuz, acıkınca yiyorsunuz, sekste acıkınca yapılır, sayısı standardı yoktur,
Cinsel arzu nedir?
Cinsel arzu, kişinin karşı cinsle ilişkiye girme arzusu olup bedensel (hormonal) problemi olmayan herkeste mevcuttur.
Bedensel olarak yeterli olgunluğa erişmiş insan o gününü yaşamsal olarak garantiye aldığında cinsel arzu duyar, bunu açıklayan en güzel ata ''sözü fakirin karnı doyunca pipisi kalkarmış ''sözüdür.
Cinsel arzu kavramı kişiden kişiye değişmekle beraber genel anlamda bir eşle seks ilişkisine girmeyi istemektedir.
Ne kadar isteğin yeterli olduğu, ne kadarının az olduğu kadından kadına değişir.
Bizim toplumumuzda kadınların istek ile ilgili sıkıntılarını çeşitli gruplarda incelemek gerçekçi ve faydalı olacaktır;
Erkekler ve kadınlar kabaca aynı ölçüde cinsel istek duyarlar ama yetiştirilme şartları, içinde bulunulan koşullar, aile baskısı, ahlaki ve dini etkiler kadınların bu isteklerini baskılamalarını, başka kanallara yönlendirmelerini, veya gösterememelerine neden olur.
Bu yüzden bu konuda rahat olan erkekler genelde cinsel ilişki arzusunu kadınlardan daha sık duyarlar; bir bayan olarak eşinizin seksi sizden daha sık ve daha fazla arzu etmesi sizin seks isteği yönünden bir probleminiz olduğu anlamına gelmez.
Cinsel istek nerelerden doğar; binlerce uyarı cinsel istek doğurabilir,
 görme,
koku,
duyma,
dokunma,
tatma,
düşünce,
duygular.


Genel olarak neler cinsel isteksizlik yapar;
en başta gebe kalma korkusu,
ikinci olarak bakire kadınlarda kızlık zarını kaybetme korkusu özellikle evlilik öncesi ilişkilerde,
üçüncü sırada eğer kadın seks isterse veya bunu gösterirse partnerin kadın hakkında ne düşünebileceği,
canının acıyacağı korkusu veya şüphesi,
çevrenin baskısı ve düşünceleri,
ahlaksal ve dinsel yasaklamalar,
aile baskısı ve yetişme tarzı,
fiziki olmayan nedenler arasında, eşle anlaşmazlık (uyumsuzluk) çok görülen bir nedendir,
depresyon,
partnere güvenmeme,
erkek partnerin erken boşalması,
ilişki sırasında acı duyma veya kuruluk
cinsel ilişkiye zorlanmak,
taciz veya tecavüz yaşamak,
fiziki olarak hormonal bozukluklar,
çeşitli hastalıklar,
ilaçların yan etkileri bulunmaktadır,
hayatın ileri yıllarında (ileri yaşlarda) bir ölçüde azalır.


Cinsel isteği olmayan kadın var mıdır?
Normal hormon yapısına sahip her kadında cinsel istek vardır,cinsel isteksizlik veya zevk alamama veya orgazm olamama gibi şikayetlerle baş vuran kadınların yapılan tetkiklerinde de görülmüştür ki ancak bunların %1'inin gerçekten bedensel problemi vardır. Geri kalan %99'luk kesimin problemi tamamen psikolojiktir.

Cinsel isteksizlik, zevk alamama veya orgazm olamama düzeltilebilir mi?(eğer bedensel bir neden yoksa)
Evet, gerekli zaman ve maddiyat sağlandıktan sonra problemi düzeltilemeyecek kadın yoktur, her kadına istek duyması, ilişkiden zevk alması veya orgazm olması öğretilebilinir.

Bedensel sorun olup olmadığı nasıl anlaşılır?
 Yapılacak basit  ve bir kaç hormon tahlili her zaman fazlasıyla yeterli olmaktadır.
Cinsel isteksizliği, zevk alamamayı ve orgazm olamamayı isterseniz farklı sosyal gruplarda inceleyelim;
Bekarlarda; en büyük korku kızlık zarının zarar görmesi veya acımasıdır,
Aile baskısı da çok çok önemlidir
Gebe kalma korkusu da önemli bir yer teşkil eder.
Partnerin sizi kötü kadın olarak görüp görmeyeceği düşüncesi de önemlidir tabii ki, toplumsal baskılar vazgeçilemez bir istek yok edicidir.

Bu yüzden bir çok genç kız ya cinsel arzularını baskılar yada mastürbasyona yönelir. Mastürbasyonda zara zarar vermez, gebe kalamaz,günah işlememiş, ailesini üzmemiş olur ve ailesindeki erkekleri başka bir erkekle aldatmamış olur, çünkü o yaşlarda sevgi farkı ayırt edilemez, partnere sevgi duyarsa ailesine vereceği sevgiden çalıyormuş gibi hissedebilirler

Evlilikte sosyal uyumsuzluk,koca ile olan sorunlar ve maddi sıkıntılar isteksizliği yaratabiliyor veya arttırabiliyor. Sizi döven,sevmeyen veya aşağılayıp kötü davranan birisiyle sevişmek için istek duyabilir misiniz? Bir çok kadın aile evindeki baskıdan sıkıntılı hayattan kurtulmak için evlenir ve koca evinde daha fazla baskı ile karşılaşır.

Korunmayı kabul etmeyen çok çocuk sahibi olmayı erkeklik gibi gören kocalar yüzünden gebe kalma ve kürtaj olma korkusu yaşayan bir kadın nasıl cinsellik duyabilir ki.

Aldatılmak ta kadında cinsel soğukluk (cinsel isteksizlik) yaratır.

Ayrıca seksi kadının bir vazifesi, erkeğe vermesi gereken bir hizmet olarak gören bazı erkekler yeterli veya hiç uyarı sağlamadan kadınla ilişkiye girmektedirler buda kadına acı verir ve cinsellikten soğutur.

Düşünün küçük bir kız çocuğusunuz dünyadaki en önemli varlıklar anneniz ve babanız, onlar olmadan yaşayamazsınız, onların sevgisi ve ilgisi sizin için hayatta en önemli şey; anne ve babanız veya aile çevresi size söyle bir mesaj veriyorlar daha doğrusu pırıl pırıl daha boş sayılabilecek bir hafızaya şöyle bir şifre, işletim sistemi koyuyorlar;

iyi kızlar erkeklerle beraber olmazlar,
aile şerefimiz çok önemlidir,
konu komşu ne der?

kızımın bakire olmadığını duyacağıma öleyim daha iyi  üniversite düzeyinde yapılan anket çalışmalarında genç kızlara sorulan eğer aileniz bakire olmadığınızı bilse ne olurdu sözüne verilen ilk cevap;

''kalp krizi geçirip ölürlerdi her halde''
İkinci cevap;''beni evden atarlardı''
Üçüncü sıklıkta verilen cevap ise;''beni öldürürler''olmuştu.

Çevreden ve televizyonlardan verilen haberlerle alt yapı kuvvetlendirilir, Örnek olarak; Ayşe hanımın kızı şöyle yapmış, ailesi kahroluyormuş, babasına felç gelmiş veya kalp krizi geçirmiş. Televizyondan ise ,bak aile sözü dinlemeyen kızların sonu budur gibi mesajlar verilir.

Üçüncü aşamadaki programlama: sen iyi bir kızsın (cinsellik isteyen veya yaşayanlar kötüdür) beyaz gelinlikle evlenecek, çocuk doğuracaksın. -kadının görevi eşine hizmet ve çocuk doğurmaktır,
Daha ağır olarak eğer ki onların istemediği şeyleri yapmaya yönelirseniz size soğuk davranıp sevgilerini kısarlar ve siz dünya bu şekilde yaşanamaz zannedersiniz, küçükken ben annem ve babam olmadan hayatta kalamayacağımı -hiç bir zaman için-ve eğer onlar beni sevmezlerse hayatımın biteceğini zannederdim ki, bu bütün çocuklarda böyledir.
Bir de kız çocuklarının babaya olan sevgisinin paylaşılması gibi hissettirilir karşı cinse olan ilgisi ve kız çocuğu sanki babasından olan sevgisinden çalıyormuş gibi zanneder eğer bir erkeğe ilgi duyarsa, halbuki ikisi ayrı ayrı hisler ve sevgilerdir.
Ya bu hisler düzelmiyor yada geri gelmiyor ya da kadın yıllarca alıştığı dost olduğu zararsız olan mastürbasyon alışkanlığından kurtulamıyor, evliliği bambaşka hayal eden erkeğini prensi kendini de pamuk prenses olarak gören kadın gerçek hayatla hele birde erkeğin kaba ve anlayışsız davranışlarıyla karşılaşınca karşı cinsten iyice soğuyor ve cinselliği ya hiç yaşamıyor ve hissetmiyor yada mastürbasyonla yaşayıp ilişkiden zevk almıyor. Mastürbasyon hayal gücünün veya fantezinin sonsuz kullanımı ile gerçekleşir,kişi bu sırada kendisini ve karşıdakini dilediği gibi düşünür ve sonsuz bir güce sahip olur, bu yüzden de hiç bir cinsel eylem bu sınırsızlıkta ve mükemmellikte gerçekleşmez. Bu da cinsel eylemlerde bazen hayal kırıklığı yaratabilir.Kadın alıştığı bu düzenin dışına çıkıp normal cinsellikten zevk alamaz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder